Vrije werking

Uiteraard kan het niet enkel bij stages en workshops blijven. Wie de microbe te pakken heeft zal al snel zelf aan de slag willen gaan met eigen boeken en projecten. Daarom stelt onze gilde op geregelde tijdstippen (vrijdagavond en zaterdagochtend) het atelier open voor de leden, zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen in het atelier.

De leden kunnen gebruik maken van al het materieel in ons atelier. Zodoende moet je als beginnend boekbinder niet zelf investeren in dit erg groot en duur materiaal. Katernen snoeien, papier snijden of je platten op maat maken? Geen probleem voor onze grote kartonschaar! Een boek ingenaaid en gelijmd? In onze kasten vind je verschillende sets koperen letters, zethaken, filets en fleurons. Een boek gelumbeckt? Met onze elektrische droogmachines is de rug reeds na enkele minuten droog en kan je snel ver werken aan je boek.

Daarnaast is onze vrije werking uiteraard de uitgelezen kans om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen. Zit je met een probleem waar je zelf geen oplossing voor ziet? Of zou je graag meer willen weten over een bepaalde techniek of de truukjes van meer ervaren boekbinders afkijken? Dan is ons atelier dé plaats voor jou!

Een lijst met alle data van de vrije werking vind je in onze kalender.