top of page

Vrij Atelier

Uiteraard kan het niet enkel bij stages en workshops blijven. Wie de microbe te pakken heeft zal al snel zelf aan de slag willen gaan met eigen boeken en projecten. Daarom stelt onze gilde op geregelde tijdstippen (vrijdagavond en zaterdagochtend) het atelier open voor de leden, zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen in het atelier.

De leden kunnen gebruik maken van al het materieel dat in ons goed uitgeruste atelier aanwezig is. Zodoende moet je als beginnend boekbinder niet zelf investeren in dit erg groot en duur materiaal. Katernen snoeien, papier snijden of je platten op maat maken? Geen probleem voor onze grote kartonschaar! Een boek ingenaaid en gelijmd? Snij het schoon op onze elektrische snijmachine. Een rug betitelen? In onze kasten vind je verschillende sets koperen letters, zethaken, filets en fleurons. Een boek gelumbeckt? Met onze elektrische droogmachines is de rug reeds na enkele minuten droog en kan je snel ver werken aan je boek.

Verder beschikt onze gilde ook over een uitgebreide vakbibliotheek. Tijdens de vrije ateliers kan je rustig komen snuisteren in de catalogus van onze bibliotheek en grasduinen doorheen de vele pagina's over boekbinden en andere verwante ambachten. Meer zin om het boek thuis in je luie zetel te lezen? Geen enkel probleem! Voor 0,50- euro per boek mag je het gedurende twee weken mee naar huis nemen!

Daarnaast is ons vrije atelier uiteraard de uitgelezen kans om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen. Zit je met een probleem waar je zelf geen oplossing voor ziet? Of zou je graag meer willen weten over een bepaalde techniek of de truukjes van meer ervaren boekbinders afkijken? Dan is het vrije atelier dé plaats voor jou!

Een lijst met alle data van de vrije ateliers vind je in onze kalender. Hieronder vind je enkele sfeerbeelden van ons atelier.

1 - Naaien op linten
franseband
Headbands1
test-atelier
naaien2
Foto 2 vergulden
presse_multifonction6
Bradel
bottom of page